ALAPKŐLETÉTELEK

ALAPKŐLETÉTELEK

2019. április 26-án 11.30 órakor került sor Egerben a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft., Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Dobó István Vármúzeum konzorciuma által megvalósítandó, az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztésének (GINOP-7.1.1-15-2016-00009) alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár (Miniszterelnökség) ismertette a kormányzati intézkedéseket műemlékeink felújítása és értékmegőrző fenntartása érdekében. Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram Egri várat érintő fejlesztéseit, majd Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól.

Végezetül Habis László, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere ismertette az Egri vár közelmúltbeli, valamint hamarosan induló fejlesztéseit.

2019 február 27-én 11 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a szabadkígyósi Wenckheim kastély (GINOP-7.1.1-15-2015-00021) turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár (Miniszterelnökség) ismertette a kormányzati intézkedéseket műemlékeink felújítása és értékmegőrző fenntartása érdekében. Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt érintő fejlesztéseit, Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Dr. Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott, valamint Balogh József, Szabadkígyós polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságtól Töklincz Piroska, NÖF Nkft. ügyvezető igazgatója vett részt az eseményen.

 

2018. március 26-án 16 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében az Oroszlány–Majkpuszta – Esterházy-kastély, kamalduli remeteség (GINOP-7.1.1-15- 2015-00002) turisztikai célú fejlesztése 2. ütemének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a majki kamalduli remeteség 2. ütemét érintő fejlesztéseket, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője pedig áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

2018. március 27-én 15 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a Füzérradvány – Károlyi-kastély (GINOP-7.1.1- 15-2015- 00008) turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram  keretében megvalósuló, a füzérradványi Károlyi-kastélyt érintő fejlesztéseket, dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője pedig áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Pandák Pál, Füzérradvány polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

 

2018. március 28-án 13 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a Bajna – Sándor–Metternich-kastély (GINOP-7.1.1-15-2015-00004) turisztikai célú fejlesztése alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram  keretében megvalósuló, a bajnai Sándor–Metternich-kastélyt érintő fejlesztéseket, Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól, Füleky Zsolt helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) pedig bemutatta épített örökségünk Európai Uniós és hazai források segítségével történt megújulását.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Pallagi Tibor, Bajna polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

2018. március 29-én 15 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzet Várprogram keretében a Tata – Esterházy-kastély (GINOP-7.1.1- 15-2015- 00007) turisztikai fejlesztése alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a tatai Esterházy-kastélyt érintő fejlesztéseket, Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője áttekintést adott a fejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól, Dr. Vitályos Eszter államtitkár (Miniszterelnökség) pedig bemutatta a térség Európai Uniós és hazai források segítségével megvalósult projektjeit és hazánk már megvalósult sikeres kastélyfejlesztéseit.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

2018. április 3-án 15 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a Dég – Festetics-kastély (GINOP-7.1.1-15-2015-00006) turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője áttekintést adott a dégi kastélyfejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól, dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) pedig bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a dégi Festetics-kastélyt érintő fejlesztéseket.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

2018. április 4-én 15 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a Nádasdladány – Nádasdy-kastély (GINOP-7.1.1-15-2015-00001) turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen dr. Vitályos Eszter államtitkár (Miniszterelnökség) bemutatta a térség Európai Uniós és hazai források segítségével megvalósult projektjeit és hazánk már megvalósult sikeres kastélyfejlesztéseit. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője áttekintést adott a nádasdladányi kastélyfejlesztési projekt régióra gyakorolt hatásairól, dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) pedig bemutatta a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a nádasdladányi Nádasdy-kastélyt érintő fejlesztéseket.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

 

2018. július 6-án 11 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretébena Sümeg – Püspöki Palota (GINOP-7.1.1-15-2015-00003) turisztikai funkcióbővítő fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

A rendezvényen dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogramot és a Nemzeti Várprogramot, a Sümegi Vár fejlesztéseit, valamint az elmúlt évek magyar kastély- és várfelújításait.

Virág Zsolt művészettörténész (Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram) ismertette a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a sümegi Püspöki Palotát érintő fejlesztéseket.

Az alapkő ünnepélyes elhelyezése után Végh László, Sümeg polgármestere köszöntötte a vendégeket és mondott pohárköszöntőt.

    

2018. november 10-én, 11 órakor került sor a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a mosonmagyaróvári vár (GINOP-7.1.1-15-2016-00026) turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségére.

 A rendezvényen dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, dr. Iváncsics János alpolgármester és dr. Nagy István agrárminiszter köszöntője után dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár (Miniszterelnökség) bemutatta a Nemzeti Kastélyprogramot és Nemzeti Várprogramot. Ezt követően dr. Virág Zsolt miniszteri biztos (Miniszterelnökség) ismertette a Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló, a mosonmagyaróvári várat érintő fejlesztéseket, majd sor került az alapkő ünnepélyes elhelyezésére.

 

 

Pályázatok

Kastély Vár Megvalósult
fejlesztések
Kastélyok listája
Kastélyok listája Település Kastély neve
Bajna Sándor–Metternich-kastély
Dég Festetics-kastély
Fehérvárcsurgó Károlyi-kastély
Fertőd–Eszterháza Esterházy-kastély
Füzérradvány Károlyi-kastély
Geszt Tisza-kastély
Gödöllő királyi kastély
Keszthely Festetics-kastély
Komlódtótfalu Becsky–Kossuth-kúria
Nádasdladány Nádasdy-kastély
Nagycenk Széchenyi-kastély
Oroszlány – Majkpuszta Esterházy-kastély, kamalduli remeteség
Sümeg püspöki kastély
Szabadkígyós Wenckheim-kastély
Szécsény Forgách–Lipthay-kastély
Szécsény–Benczúrfalva Benczúr-kúria
Tata Esterházy-kastély
Tiszadob Andrássy-kastély
Várpalota Zichy-kastély
 
Edelény Edelényi kastélysziget
Várak felsorolása
Várak felsorolása Település Vár neve
Doba Doba – Somló-vár
Eger Eger – vár
Esztergom Esztergom – vár
Füzér Füzér – vár
Gyula Gyula – vár és Szigeterőd
Kisvárda Kisvárda – vár
Miskolc Miskolc–Diósgyőr – vár
Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár – vár
Nagyvázsony Nagyvázsony – Kinizsi-vár
Sárospatak Sárospatak – Rákóczi-vár
Sopron Soproni városfal és a hozzá kapcsolódó múzeumnegyed
Sümeg Sümeg – vár
Szigetvár Szigetvár – vár
Szögliget Szögliget – Szádvár
Visegrád Visegrád – Fellegvár, Alsóvár, Salamon-torony és királyi palota
 
Ozora Pipo várkastély
Sirok Siroki vár
Széchenyi 2020

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás